ŽDÍREC N. D. – H. BROD 1:1

15.10.2012 17:58

 

Havlíčkobrodský útočník Jindřich Kučera se po zákroku ždíreckého obránce Miroslava Kysilka poroučí k zemi. Z následné penalty Kamil Průša vyrovnal na konečných 1:1.

Havlíčkobrodský útočník Jindřich Kučera se po zákroku ždíreckého obránce Miroslava Kysilka poroučí k zemi. Z následné penalty Kamil Průša vyrovnal na konečných 1:1. 

 

Ždírec nad Doubravou – Šlágrem 10. kola fotbalového krajského přeboru bylo havlíčkobrodské derby mezi ždíreckou Dekorou a brodským Slovanem. Oba týmy myslely pouze na tříbodový zisk.

 
 
 

Domácí se dlouhodobě trápí a pohybovali se v sestupovém pásmu a hráči Havlíčkova Brodu zatím nenaplňují předsezonní cíle. Po domácí remíze 1:1 s Chotěboří zopakovali svěřenci Karla Kolesy tento výsledek i ve Ždírci, ale po daleko horším výkonu.

ŽDÍREC N. D. – H. BROD 1:1
Zápas začal náporem domácích a již v šesté minutě prostřelil brodského gólmana Plíšek, ale pro ofsajd nebyl gól uznán. Následně se Dekora probojovala k trestnému kopu po faulu Hejkala. Odražený míč se dostal ke Kysilkovi, ten mířil vysoko nad Kačírkovou branku. V 19. minutě se poprvé vyznamenal Kučírek, který po rohu Novotného bravurně vyrazil hlavičku Klupky z bezprostřední blízkosti. O tři minuty později našel Kučírek rychlým výkopem dobře naběhnutého Kučeru, který uvolnil Kunce, ale jeho střelu zblokoval na roh Klupka.

Po půl hodině hry prohrál Berky osobní souboj s Hanouskem, ten však zpětnou přihrávkou nikoho nenašel. Potom stříleným centrem našel Pátek na zadní tyči Koloucha, jenže jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla. Následně předvedl pěknou individuální akci Kučera, který si ze dvou obránců udělal „dobrý den", ale sám se vyhnal z ideální střelecké pozice. Do poločasu se Dekora snažila vstřelit gól, Hanousek předložil míč před brankou Pátkovi, jeho patička však Kučírka nepřekvapila. Na druhé straně mohl skórovat Provazník, jenž prošel mezi dvěma obránci, ale střela mu vůbec nesedla. Minutu před odchodem do kabin to z hranice šestnáctky zkoušel Plíšek, opět své kvality ukázal Kučírek. Ti samí aktéři si to zopakovali o minutu později i se stejným výsledkem.

„V prvním poločase jsme si vypracovali dost gólových příležitostí, špatně jsme je vyřešili. Navíc těmito zákroky Brod podržel gólman Kučírek," řekl k první pětačtyřicetiminutovce domácí kouč Miroslav Plíšek.

Hned po přestávce se zase vyznamenal Kučírek, když vytáhl Kolouchovu bombu zpod břevna. Gólu se diváci dočkali v 58. minutě, když chybovala brodská střední záloha, Horáček se dostal do úniku a střelou podél Kučírka otevřel účet zápasu – 1:0. Zanedlouho dostal míč do vápna Petřík, našel Kunce, který míč dobře razantně netrefil. Dvanáct minut před koncem zápasu se rozeběhl „fofrník" Lacina, toho ve vápně fauloval Kysilko. Následný pokutový kop s přehledem proměnil Průša, a trochu tak napravil svůj matný výkon. V 81. minutě to ještě ze 30 metrů zkoušel Kučera falšovanou střelou. Ta mířila těsně nad branku. Soupeři si tak body rozdělili.
„Chtěli jsme vyhrát, ale musím přiznat, že do vstřeleného gólu byl Ždírec lepší. My si vždy musíme nastavit nějakou obtížnost, abychom začali hrát. Potom jsme si vytvořili několik šancí k rozhodnutí zápasu," nechal se slyšet manažer Slovanu Jaroslav Holcman.

Remíza příliš nevoněla ani domácímu kouči. „Vzhledem k neproměněným šancím mě mrzí, že jsme zápas nedotáhli ke třem bodům, ale nakonec je remíza spravedlivá," uznal Plíšek.    
Góly: 58. Horáček – 78. Průša (PK). Rozhodčí: Křenek. ŽK: 3:3. Diváci: 100. Poločas: 0:0. Ždírec: Veselý – Kysilko, Klupka, Čalkovský, Takács – Plíšek, Novotný, Pátek (85. Votava), Horáček – Kolouch, Hanousek (72. Dvořák). H. Brod: Kučírek – Bláha, Nechvátal, Berky, Hejkal – Kučera, Průša, Kunc, Lacina (75. Polívka) – Petřík, Provazník. Nejlepší hráči: Novotný, Kolouch – Kučírek.

Zpět