Vysočinu čeká další derby. V 10. kole přivítá ždírecká Dekora Havlíčkův Brod

14.10.2012 18:53

 

Oba týmy myslí na výhru

Vzájemné duely mezi Ždírcem nad Doubravou a Havlíčkovým Brodem vždy lákaly pozornost. 
V současné době se v podstatně větších problémech nachází Dekora.

Vzájemné duely mezi Ždírcem nad Doubravou a Havlíčkovým Brodem vždy lákaly pozornost. 
V současné době se v podstatně větších problémech nachází Dekora. Autor: Deník/Libor Plíhal

 

Ždírec nad Doubravou, Havlíčkův Brod – Další tradiční derby přinese sobotní program krajského přeboru Vysočiny.

 
 
 

V 10. kole přivítá ždírecká Dekora Havlíčkův Brod, a ačkoli je na tom domácí tým v tabulce o poznání hůře, čeká se atraktivní a zajímavý zápas.

„Doufám, že vyjde počasí a před velkou návštěvou předvedeme dobrý výkon a získáme tři body," říká trenér Dekory Miroslav Plíšek a dodává: „Pro nás je nyní každý zápas důležitý, bodymoc potřebujeme. Věřím, že se hráči vyhecují a konečně se gólově prosadíme."

Ždírecký kouč hlásí vyprazdňující se lavičku, chybět by měl jen brankář Ivan Rezničenko. „Brankáři ale rozhodně nebyli v žádném zápase slabinou," upozorňuje Plíšek a pokračuje: „Konečně jsme ale kompletní do pole, takže máme více variant, jak sestavu složit."

Právě nad tím usilovně přemýšlí, Plíšek se rozhodne až na poslední chvíli. „Bude důležité uhlídat gólové brodské hráče v defenzivě, hlavně Provazníka a Kučeru. Dopředu máme sílu i my a toho bychom mohli využít."

Na zápas se těší i havlíčkobrodský manažer Jaroslav Holman, který má ke Ždírci vřelý vztah. „Mám tady část rodiny a chalupu, když můžu, tak se na Dekoru jdu podívat. Pro mě to bude prestižní zápas. Ždírec má silný tým, který hrál divizi, a i teď má řadu kvalitních fotbalistů. Prochází těžkým obdobím, ale pro nás to rozhodně nebude lehký zápas. Zápas bude určitě vyhecovaný, my budeme vycházet ze zajištěné obrany a snažit se neinkasovat."

Holman hru Dekory dobře zná, naposled ji viděl ve vítězném zápase s Velkou Bíteší. „Myslím, že Ždírec vsadí vzadu na zkušenost a v ofenzivě nastoupí draví běhaví mladí hráči, kteří jsou dobřepřipraveni. Je to pro nás vykřičník, musíme nastoupit s pokorou. Jsme ale nahoře, takže bychom měli zápas zvládnout. Zvláště poté, co se nám nepodařilo předchozí derby s Chotěboří."
S řadou hráčů se potkával v dřívějších dobách na trávníku, s nikým si prý ale před zápasem nevolal. „K žádnému hecování nebo špičkování nedošlo, ale hlavně s těmi staršími kluky se rád po zápase potkám a popovídám si s nimi," uzavírá Holman.

Předpokládané sestavy:
Ždírec nad Doubravou: Veselý – Plíšek, Votava, Takacs, Kysilko – Horáček, Čalkovský, Pátek, Novotný - Kolouch, Hanousek
Havlíčkův Brod: Kučírek – Bláha, Nechvátal, Novotný, Berky – Hejkal, Kunc, Průša, Lacina – Provazník, Kučera.
Výkop sobotního zápasu je v 15 hodin.

Zpět