SK OKŘÍŠKY - ŽDÍREC N. D. 1:3

04.11.2012 20:59

    Na hřiště Okříšek jsme odjížděli s odhodláním bodovat naplno, abychom co nejlépe zakončili zpackaný podzim. Soupeři se na rozdíl od nás vstup do soutěže vyvedl a před tímto zápasem se vyhříval na třetím místě tabulky.

Od začátku zápasu bylo znát, kdo body více potřebuje a chce. Už ve 3´ postupoval po prodloužení Hanouskem na domácí branku Plíšek, střelu však uspěchal, a ta se mezi tyče nevešla. Ve 14´ prošel zprava do vápna Hanousek, předložil míč na penaltu Pátkovi, ale ten bohužel v jasné pozici trefil jen nohy již ležícího Fiali. Soupeř se k prvnímu náznaku šance dostal až ve 21´, když se pokoušel přelobovat Veselého po naší zbrklé rozehrávce. Naneštěstí pro nás se skóre měnilo o dvě minuty později, když domácí zahrávali standartní situaci z 25 metrů. Veselý stačil střelu, která prošla prodlouženou zdí, pouze vyrazit před sebe a pro dobíhajícího soupeře nebyl problém vrátit míč do branky. Pro nás to byla studená sprcha, ale kluci nepolevili ve svém úsilí a přicházely i šance. Ve 29´ rozhodčí pouze žlutou kartou ocenil faul domácího stopera, který na poslední chvíli zastavil Novotného, který mu již ukazoval záda a v 36´ se Horáček proháčkoval zleva po brankové čáře do vápna, ale ani Pátek a následně ani Čalkovský nedopravili míč do sítě.

Po změně stran jsme pokračovali v náporu. V 50´ Čalkovský s Novotným vybojovali u levé postraní čáry míč, Novotný odcentroval a Horáčkova hlavička jen těsně minula domácí branku. O tři minuty později neproměnili svoji jedinou gólovku okříšští, když přímo z rohového kopu nastřelili vzdálenější tyč a míč do bezpečí poté uklidil Kolouch. Vyrovnání jsme byli blízko v 55´, kdy výstavní střelu agilního Horáčka vytěsnil Fiala na rohový kop. Horáček se nakonec dočkal o dvě minuty později, kdy se k němu odrazil míč po rohovém kopu Novotného a ten ho s přehledem uklidil k tyči domácí branky. O dvě minuty později jsme svůj tlak přetavili ve vedení. Daleko vyběhnuvší Fiala se pokoušel o kličku mazákovi Čalkovskému, ten mu míč sebral a s přehledem skóroval. Po této brance jsme polevili a chvíli jsme nebyli schopni se dostat z vlastní poloviny, byť jsme zahrávali snad deset autů. Naštěstí to netrvalo dlouho a v 71´ přidal pojistku Pátek, tomu naservíroval míč Čalkovský, který si „nasprintoval“ na centr za obranu domácích. Po té jsme se již soustředili na poklidné dohrání zápasu, i když je s podivem , že Novotný s Pátkem ve zdraví dohráli po pár hodně diskutabilních zákrocích domácích hráčů.

Utkání skončilo naším zaslouženým vítězstvím, po celý zápas jsme byli fotbalovější a z naší strany to byl nejlepší výkon podzimu. Ocenění si zaslouží celý tým, ale zvláštní pochvala patří Novotnému a Pátkovi za odolnost.

 

Góly: 22. Voda – 56. Horáček, 60. Čalkovský, 81. Pátek. Rozhodčí: Machát. ŽK: 4:4.Diváci: 120. Poločas: 1:0.

Sestava: Veselý, Kysilko, Kolouch, Klupka, Takács, Horáček, Novotný, Pátek, Plíšek, Hanousek(84´ Votava),Čalkovský

 

Miroslav Plíšek

Zpět