Na čele tabulky se překvapivě vyhřívá nováček z Chotěboře. Ta jakoby chtěla potvrdit tradici posledních let, kdy minimálně jeden z nováčků čeří vodu na špici přeboru. První výhry se dočkala Velká Bíteš, která těsně zdolala favorita z Humpolce. Tomu, podobně jako Staré Říši či Ždírci se zatím příliš nedaří. Elitní krajské soutěži opravdu chybí vyložený favorit. Ani posilami nadupané Čáslavice nezáří oslnivými výsledky.

.

Důležitý zápas se odehrál v Moravských Budějovicích. Domácí prokázali vysokou efektivitu a Nové Vsi nadělili na dlouhou cestu „bůra“. „Opět jsme vyrobili několik triviálních chyb v defenzivě. Ty soupeři bez milosti trestají,“ postěžoval si trenér Nové Vsi Vítězslav Machatka. Celek z Novoměstska tak klesl na úplné dno tabulky krajského přeboru.

.

Konečně také zabral Havlíčkův Brod, kterému se především podařilo ubránit okříšského snajpra Kotrbu. Vzestupnou výkonnost však bude muset potvrdit na půdě druhého nováčka z Náměšti. Té se také nedaří podle představ. V Žirovnici sice nezanechala nejhorší dojem, ovšem bez bodového efektu.

.

Na závěr tradiční pozvánka na následující kolo. Šlágrem kola je souboj druhého s třetím, Okříšky přivítají Sapeli Polnou. V derby pak vedoucí Chotěboř hostí remízového krále ze Ždírce. Zajímavý duel dvou mančaftů, čekajících na první výhru se chystá v Nové Vsi. Sem přijedou Jaroměřice a domácí se budou chtít třemi body odpoutat z posledního místa. Atraktivní podívanou pak slibuje duel Čáslavic s Velkou Bíteší. Podaří se hostům po Humpolci zaskočit dalšího favorita? Dočkáme se prvního hattricku sezony? Bude Chotěboř v čele i počtvrté kole? Na tyto otázky odpoví osm zápasů čtvrtého kola.