Ve šlágru dvou neúspěšných favoritů z prvního kola Stará Říše výsledkově přejela Havlíčkův Brod. Překvapením je především situace na čele tabulky.

Okříšky, Sapeli Polná, Chotěboř. Takové pořadí prvních tří týmů soutěže by málokdo tipoval. Jsou odehrána pouhá dvě kola a za další dva tři zápasy bude vše určitě jinak. Nejvíce asi překvapily oba výsledky sapeláků z Polné. Ti totiž hráli dvakrát venku, na půdách silných soupeřů. Přesto byli v Havlíčkově Brodě i Jemnicku stoprocentní. Výsledky Polné jsou důkazem toho, že skutečná fotbalová a technická kvalita, byť s hráči, kteří by měli být za zenitem výkonnosti, se proti dravému mládí dokáže prosadit.

Na dně jsou překvapivě fotbalisté Pacova a Brodu. O Havl. Brodu již byla řeč. Pacov je přesným opakem Polné. Ze dvou domácích zápasů nevytěžil ani bod. V čem tkví základní problém? Rozdíl mezi Pacovem s Kollerem a bez Kollera je totiž markantní. Že po hodech přichází půst si ozkoušela Žirovnice. Po překvapivé výhře nad Starou Říší si odvezla trojku z Okříšek. Ty se opět mohou spolehnout na střeleckou jistotu v podobě kanonýra Kotrby.

Jaké bonbónky si připravilo třetí kolo? Důležitý duel se v sobotu odehraje v Moravských Budějovicích, kam zavítá Nová Ves. Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce může být zásadní do dalších kol. Vítěz získá potřebný klid, poražený hned na začátku zabředne do sestupových vod. V nedělním dopoledni se domácím fanouškům poprvé představí Sapeli Polná, která poměří síly se Starou Říší. Právě na půdě tohoto soupeře začala jarní mizérie svěřenců trenéra Luďka Kovačíka. A na závěr. Chytne se Havlíčkův Brod na rozjetých Okříškách? Nebo se stane Marián Kotrba katem dalšího favorit

 

Ohlednutí za 2. kolem očima deníku 

epaper.denik.cz/eweb/media/vlp/2012/08/20/pdf/20_08_2012_VY_HAVL_23_f8a1567f24.pdf

 

epaper.denik.cz/eweb/media/vlp/2012/08/21/pdf/21_08_2012_VY_HAVL_19_e4a68af17e.pdf