Krajské fotbalové soutěže na Vysočině naplno neodstartují ani do třetice

04.04.2013 00:13

 

 

Torzo. Mistrovských fotbalových zápasů je na Vysočině zatím jako šafránu. A jinak tomu nebude ani následující víkend, kdy další plánované kolo zhatí nepříznivé počasí.

Torzo. Mistrovských fotbalových zápasů je na Vysočině zatím jako šafránu. A jinak tomu nebude ani následující víkend, kdy další plánované kolo zhatí nepříznivé počasí. Autor: Deník/Libor Plíhal

Vysočina – Taková situace tady ještě nebyla.

 
 
 

Start krajských fotbalových soutěží na Vysočině se opět o týden odkládá. A to už měly mít za sebou dva víkendy. Nepříznivé počasí nedovolí plnohodnotně začít ani v ten třetí.

„Z důvodu nepříznivých klimatických podmínek jsme se rozhodli o odklad mistrovských utkání, která jsou na programu tento víkend," řekl už potřetí během tří týdnů předseda Sportovně technické komise KFS Vysočina Pavel Pech.

Soutěžím dospělých tak přibyla další vložená středa. Krajský přebor bude následující kolo dohrávat 12. června, I. A třídy 15. května a I. B třídy, o týden později.

Na rozdíl od předchozího odkladu mají tentokrát kluby disponující hřištěm s umělým povrchem za povinnost zápas odehrát už tento víkend. Výkonný výbor KFS Vysočina navíc v rámci „mimořádných opatření" povolí oddílům v případě zájmu odehrát utkání na neutrální umělé ploše i bez souhlasu soupeře. Ten bude zapotřebí pouze v případě, že by pořadatel usiloval o jiný než víkendový termín.

„Tato opatření budou platit po celý duben," podotkl Pech.

Jasno o programu závěru tohoto týdne bude ve čtvrtek po poledni. Do té doby musí pořádající oddíly se zájmem odehrát utkání na neutrálním hřišti nahlásit své rozhodnutí na STK.

Už v úterý bylo jisté, že se o víkendu budou v krajském přeboru hrát zápasy Humpolec – Velká Bíteš a také Stará Říše – Sapeli Polná, který se uskuteční na umělé trávě v Třebíči. V I. A třídách by se měla odehrát další minimálně tři utkání.

Morava hrát 
asi bude

Očekává se, že podobný postup zvolí i okresní fotbalové svazy. V moravských soutěžích, jako jsou MSFL a divize, se zatím žádná opatření pro následující víkend nechystají.

I tak budou květen a červen na Vysočině extrémně fotbalové měsíce a program okresních, krajských i moravských soutěží bude připomínat Premier league.

Anglické týdny začnou poslední dubnovou středu, budou pokračovat celý květen a skončí až v polovině června.

Jarní termínová listina, za předpokladu, že se začne hrát příští víkend, se tak pro drtivou většinu mužstev „smrskne" do pouhých jedenácti týdnů, tedy dobu kratší než tři měsíce.

Odehrané zápasy
Divize D: 19. kolo: Třebíč – Otrokovice 1:1, Pelhřimov – Bohunice 1:1, Líšeň Bystřice 2:4.
Krajský přebor: 16. kolo: Humpolec – M. Budějovice 1:1, Náměšť-Vícenice – Jaroměřice 3:1. 17. kolo: Chotěboř Pacov 2:0.
I. A třída – sk. A: 14. kolo: H. Brod B – Pelhřimov B 1:4. 15. kolo: Světlá n. S. – Herálec HB 9:0.
I. A třída – sk. B: 14. kolo: V. Meziříčí B – Štěpánov 0:2, Třebíč B – Rantířov 3:2. 15. kolo: V. Meziříčí B – Stonařov 4:1.
I. B třída – sk. A: 14. kolo: Leština – Tis 2:0.
MS liga dorostu U19: 19. kolo: Třebíč – Hlučín U18 0:2.
MS liga dorostu: 21. kolo: Slovácko – Jihlava 1:3 st. a 0:1 ml.
Divize dorostu: 17. kolo: V. Meziříčí – Líšeň 9:1 st. a 0:4 ml., Žďár n. S. – Humpolec 1:0 st. a 2:1 ml., H. Brod – Vrchovina 4:2 st. a 4:1 ml.
I. třída dorostu – sk. B: 14. kolo: Třebelovice – Nedvědice 1:1, M. Budějovice – Šebkovice 5:1. 15. kolo: Okříšky – Křižanov 3:2.

Termíny dohrávek
24. dubna
19. kolo MSFL (Břeclav – Žďár).
18. kolo MS liga dorostu U19 (celé).
1. května
19. kolo divize D (Vrchovina – Vyškov, Slavoj Polná – V. Meziříčí), 14. kolo I. B tříd (většina).
8. května
17. kolo divize dorostu (Sparta Brno – Pelhřimov), 14. kolo I. A tříd (většina) a I. tříd dorostu (většina).
15. května
16. kolo I. A tříd (část)
22. května
18. kolo MSFL (celé), 14. kolo divize dorostu (celé), 16. kolo I. B tříd (část).
29. května
18. kolo divize D (celé), 16. kolo I. tříd dorostu (část).
5. června
16. kolo krajského přeboru (bez dvou celé).
12. června
18. kolo krajského přeboru (část).
15. a 16. června
12. kolo KP dorostu.
22. a 23. června
17. kolo krajského přeboru (bez jednoho celé), 15. kolo I. A, I. B tříd a I. tříd dorostu (většina) a 12. kolo KP žáků (většina).
Pozn.: Jedná se o termíny zápasů, které byly oproti původnímu losu jarní části soutěží odloženy. Z důvodu rozmanitosti nejsou v přehledu uvedeny dohrávky MS lig žáků jednotlivých kategorií.

 

Zpět