Je otázkou, jak se na tuto statistiku dívat. Na jedné straně určitě svědčí o vyrovnanosti nejvyšší krajské soutěže. Na druhé straně však také vypovídá o tom, že drtivá většina týmů spoléhá na zabezpečenou obranu, kdy trenéři, ale i samotní hráči nemají hlad po otevřené hře, při které padne pět šest branek. Samozřejmě, po jednom kole nelze dělat ukvapené závěry, proto bude zajímavé sledovat další vývoj střelecké potence jednotlivých mužstev.

Co první kolo ukázalo? Předně, že oba nováčci budou rovnocenným soupeřem pro každého. Oslabená Chotěboř těsně zdolala Novou Ves, která loni do posledního kola bojovala o záchranu. Právě proto je pro domácí úvodní výhra o to cennější. Námět, která se také potýkala s absencemi, urvala bod v nebezpečných Jaroměřicích. Překvapením byla sobotní výhra Žirovnice nad Starou Říší. I když, překvapením… Celek z Jihlavska přes léto spíše oslabil a po třech letech působení v přeboru je jeho hra přece jenom čitelná. A Žirovnice má rozhodně kvalitnější kádr, než by napovídalo její loňské umístění.

Větším překvapením jsou spíše domácí prohry Velké Bíteše a především Havlíčkova Brodu. Velkobítešské hřiště vyloupily Okříšky, favorita z města piva Rebel pak zaskočili sapeláci z Polné. Zápas blbec, tak by se dal ve stručnosti shrnout druhý jmenovaný zápas. Havlíčkův Brod celý zápas tlačil, nevyužil několik gólových šancí a v samém závěru z ojedinělého útoku inkasoval. Tato porážka by však pro havlíčkobrodské fotbalisty nemusela být na škodu. Právě podobné prohry jsou často impulsem pro vítězné série, a tím by v Brodě určitě nepohrdli.